Een landelijk authentiek uitzicht

Als je verlangt naar een huis met een landelijke en authentieke uitstraling, dan is kalei de perfecte keuze voor jou.
Kalei, een traditionele afwerkingsmethode voor muren, geeft een prachtig rustiek uitzicht dat perfect past bij landelijke woningen en historische panden.

De voordelen van kalei

– authentiek karakter: Kalei is een minerale mortel die zowel binnen als buiten gebruikt wordt om muren een karakteristieke uitstraling te geven. Na het aanbrengen verkrijg je een minerale eindlaag met de typische kenmerken van een kalkgebonden materiaal.

– vochtregulerend: Door de natuurlijke eigenschappen van kalei helpt het bij het reguleren van vocht in de muren, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat.

– ademend materiaal: Kalei laat de muren vrij ademen, waardoor vocht kan ontsnappen en de levensduur van de muren wordt verlengd.

– cementvrij en milieuvriendelijk: Kalei bestaat uit natuurlijke hydraulische kalk en minerale vulstoffen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
Bovendien veroorzaakt het geen spanningen op oude bouwmaterialen.

 

KOM LANGS IN ONZE WINKEL

Minerale kalei vs. imitatie kalei

Bij het gebruik van minerale kalei moet je rekening houden met enkele kenmerken, zoals het feit dat de kleur donkerder wordt wanneer het nat is en lichter wanneer het droogt.
Dit kan resulteren in vlekken op de muur, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn.

Als je liever een vergelijkbaar uiterlijk wilt zonder de mogelijke vlekken, bieden wij ook imitatie kalei aan. Deze variant zorgt voor hetzelfde rustieke uitzicht, maar zonder de zorgen over vlekken.

Beide soorten kalei worden aangebracht met een blokborstel in horizontale bewegingen, wat resulteert in een karakteristieke horizontale streep op de muur.

 

KOM LANGS IN ONZE WINKEL

authentiek karakter

vochtregulerend

ademend

cementvrij en milievriendelijk